Adres

İrfan Boyuer Sok. No: 6/B, İzmir 35220 Türkiye

İletişim
Güneş Kremi Kanser Yapıyor! Canan Karatay Konuştu!
Güneş Kremi Kanser Yapıyor! Canan Karatay Konuştu!
Güneş Kremi Kanser Yapıyor! Canan Karatay Konuştu!

Güneş kremlerinin kanser yapabileceği iddiası gündeme damga vurdu! Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle yüksek koruma faktörlü güneş kremlerinin vücuda D vitamini alımını engellediğini belirtti. Bu açıklama, tıp dünyasında büyük tartışmalara yol açtı. Peki, öğle saatlerinde güneş alınmalı mı, alınmamalı mı? İşte uzmanların görüşleri.

Güneş kremlerinin faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda tıp dünyası ikiye bölündü. Prof. Dr. Canan Karatay, "Güneş kremi kanser yapıyor" dedi ve ortalık karıştı.

"ASLA AMA ASLA GÜNEŞ KREMİ KULLANMAYIN"

Bazıları kışın bile güneş kremlerini kullanırken, bazıları yaz geldiğinde hemen kozmetik mağazalarına koşuyor. Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarına bir yenisini ekleyerek, "Asla ama asla güneş kremi kullanmayın, kanser yapıyor" dedi ve ekledi: "Güneş kremleri D vitamini alımını engelliyor."

Güneş kremlerinin ölümcül hastalıklara davetiye çıkardığını savunan Karatay, "Her türlü kimyasal maalesef hücrelerimizin DNA'sını bozuyor" dedi.


TIP DÜNYASI İKİYE BÖLÜNDÜ

Karatay, özellikle yüksek faktörlü güneş kremlerinin D vitamini alımını engellediği görüşünde. Uzmanlar arasında bu tezi destekleyenler de karşı çıkanlar da var. Dermatolog Doç. Dr. Ezgi Özkur, "Güneş kremleri tabii ki yararlıdır. Çünkü güneşin kanser yapıcı etkisinden eminiz. Güneş kremi kullanımının D vitamini eksikliği yaptığına dair elimizde hiçbir gerçek veri yok" dedi.

Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ise, "Güneş kremlerinde birçok kimyasal bulunur ve bunların bazılarının kanserojen, bazılarının ise hormon bozucu olduğu bilinmektedir. Güneş kremi veya başka türlü kozmetikler kullanmak D vitamini sentezini bozar" dedi.


EZBER BOZAN BİR ÇIKIŞ DAHA

Karatay'ın bir diğer iddiası ise öğle saatlerinde güneş ışığı almak. Uzmanların bu iddiaya ilişkin yorumları ise şöyle:

Doç. Dr. Özkur: "Öğle saatlerinde güneşin dik geldiği zamanlar güneş yanığı oluşma riski artıyor."

Prof. Dr. Küçükusta: "Öğle vakti yani 12.00 ile 13.00 arasında 15 dakikalık bir güneş banyosu yapmak yeterlidir."

İç hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Yener Gün: "Cilt kanserinden korunmak için saat 10.00-16.00 arasında güneşe çok maruz kalmamak gerekir."

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İzmir Gaziemirde Orman Yangını Çıktı, Rüzgar İle Hızla Yayılıp Yerleşim Yerlerine Sıçradı!

İzmirde Uçuşlar İptal Edildi! Yangından Kaynaklı Uçak Seferleri İleri Tarihe Ertelendi!