Adres

İrfan Boyuer Sok. No: 6/B, İzmir 35220 Türkiye

İletişim
Gediz Elektrik Açıklama Yaptı! İzmirde 2 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Sebep Olmuştu!
Gediz Elektrik Açıklama Yaptı! İzmirde 2 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Sebep Olmuştu!
Gediz Elektrik Açıklama Yaptı! İzmirde 2 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Sebep Olmuştu!

İzmir Konak'ta sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Gediz Elektrik'ten bir açıklama yapıldı. Kamuoyunda yer alan iddialar net bir şekilde yalanlanırken, incelemelerin tamamlandığı bildirildi. Açıklamada, "Sosyal medya dahil olmak üzere tüm kanallardan gelen talepler incelendi ancak herhangi bir şikayet kaydı bulunamadı" denildi.

İzmir'de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, yağmur sırasında yolun karşısına geçmek isterken yoldaki elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi. Bu üzücü olayın ardından gözlerin çevrildiği Gediz Elektrik, kamuoyuna açıklama yaptı. Açıklamada, sosyal medyada gündeme gelen iddiaların tamamı kesin bir dille yalanlanırken, "Kamuoyunu şeffaf bilgilendirme sorumluluğumuz gereği, tüm kurum ve kuruluşlarla her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtir; İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha paylaşmak isteriz." ifadelerine yer verildi.

Gediz Elektrik'in açıklaması şu şekildedir:

İzmir'in Konak ilçesinde, sağanak yağış sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz isimli vatandaşlarımızın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmelerinin ardından, yetkili kurumlarca olay yeri incelemeleri tamamlanmış bulunmaktadır.

İncelemelerin tamamlanmasını takiben, sosyal medya ve basında yer alan iddialara ilişkin açıklama yapma gereği doğmuştur.

"HERHANGİ BİR ŞİKAYET KAYDI YOK"

Olayın meydana geldiği bölgeye dair son 6 ay içinde kurumumuza CİMER, Çağrı Merkezi, sosyal medya dahil olmak üzere tüm kanallardan gelen talepler incelenmiş ancak herhangi bir şikayet kaydı bulunamamıştır. Bölge sakinlerinin konuşmalarında uzun süredir iletildiği belirtilen şikayetler, doğrudan sorumlu olan diğer kurumlara yapılmıştır. Öte yandan, 9 Ocak tarihinde bölgeden farklı bir şebeke unsuruna ilişkin arıza kaydı alınmış ve ekipler tarafından sorun çözülerek kayıt kapatılmıştır.

Bahsedilen iddialardan bir diğeri olan, şebekenin derinliğinin mevzuata uygun olmadığına dair haberlere ilişkin tespitlerimizi de paylaşmak isteriz. 5 Ocak’ta ilgili altyapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın bölgede elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı tespit edilmiştir. Bu işlem öncesinde, sırasında veya sonrasında kurumumuzdan herhangi bir gözlemci talebinde bulunulmamıştır. Şebekemize zarar verildiği, 13 Temmuz 2024 tarihinde yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemelerde açıkça görülmüş ve kayıt altına alınmıştır.

"BİLGİ VERİLMEDEN MÜDAHALE EDİLMİŞ"

Ayrıca, çalışmalar sırasında yer altındaki elektrik kablolarımızın konumlarının müdahalelerle değiştirildiği tespit edilmiştir. Gerçekleştirilen bu çalışmaların kurumumuza hiçbir şekilde bilgi verilmeden yapıldığını bir kez daha vurgulamak isteriz.

Kamuoyunu şeffaf bilgilendirme sorumluluğumuz gereği, tüm kurum ve kuruluşlarla her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtir; İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha paylaşmak isteriz. Kendilerine Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Öte yandan, Ege Telgraf gazetesinin 2019 yılında yaptığı bir habere dayalı eksik bilgilere dayalı paylaşımlar da yapılmaktadır. Olayın esası şu şekildedir; 19 Ocak 2019 tarihinde Ege Telgraf gazetesinde çıkan haber üzerine, ekiplerimiz hızla bölgeye müdahalede bulunmuş ve sorun kısa sürede çözülmüştür. Bunun üzerine aynı gazete, 21 Ocak 2019 tarihinde sorunun çözüldüğüne dair bir haber yayınlamıştır.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İzmir Gaziemirde Orman Yangını Çıktı, Rüzgar İle Hızla Yayılıp Yerleşim Yerlerine Sıçradı!

İzmirde Uçuşlar İptal Edildi! Yangından Kaynaklı Uçak Seferleri İleri Tarihe Ertelendi!