Adres

İrfan Boyuer Sok. No: 6/B, İzmir 35220 Türkiye

İletişim
Dolar Rekor Kırmaya Devam Ediyor! 33TL Seviyesini Aşmıştı!
Dolar Rekor Kırmaya Devam Ediyor! 33TL Seviyesini Aşmıştı!
Dolar Rekor Kırmaya Devam Ediyor! 33TL Seviyesini Aşmıştı!


Yatırımcılar dolar kurundaki dalgalanmaları yakından takip ediyor. Dün 33 TL seviyesini aşan dolar kuru, tekrar 33 TL'ye yaklaşmış durumda. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası bankanın yıl sonuna doğru faiz indirimine başlayabileceği beklentilerinin güçlendiğini ve bu durumun doların diğer önemli para birimleri karşısında değer kaybetmesine yol açtığını belirterek, bugün ABD'deki enflasyon verilerine odaklanıldığını ifade etti.

Dolar/TL, yeni güne değer kazanarak başlamasının ardından saat 09.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 32,9060 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,6 artışla 35,8200, sterlin/TL ise yüzde 0,2 yükselişle 42,3300 seviyesinden satılıyor.

Dolar endeksi dün yüzde 0,2 düşüşle günü 105 seviyesinde tamamlarken, şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında seyrediyor.


ABD Kongresi'ndeki yarıyıl Para Politikası Raporu sunumunun ikinci gününde, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtlayan Powell, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğuna dair "biraz güveni" olduğunu, ancak sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye düştüğünden henüz emin olmadığını ifade etti.


Bugün yurt içinde perakende satışlar ile haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise ABD'de enflasyon verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 seviyelerinin destek, 106 ve 107 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İzmir Gaziemirde Orman Yangını Çıktı, Rüzgar İle Hızla Yayılıp Yerleşim Yerlerine Sıçradı!

İzmirde Uçuşlar İptal Edildi! Yangından Kaynaklı Uçak Seferleri İleri Tarihe Ertelendi!