Adres

İrfan Boyuer Sok. No: 6/B, İzmir 35220 Türkiye

İletişim
22 Yıl Sonra Buzulların Çekilmesi İle Kayıp Dağcılar Bulundu!
22  Yıl Sonra Buzulların Çekilmesi İle Kayıp Dağcılar Bulundu!
22 Yıl Sonra Buzulların Çekilmesi İle Kayıp Dağcılar Bulundu!

22 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte Peru'nun en yüksek dağına tırmanmaya çalışan 3 Amerikalı dağcıdan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Tam 22 yıl sonra bulunan bedenin ve kıyafetlerin, buzul altında kalması sayesinde neredeyse hiç bozulmadığı belirlendi.

2002 yılında Peru’nun en yüksek dağlarından biri olan Huascaran’a arkadaşlarıyla birlikte tırmanan 58 yaşındaki William Stampfl’ın cansız bedenine 22 yıl sonra ulaşıldı. Hedefleri Andlar'da 6 bin 768 metre yükseklikte bulunan dağın zirvesine ulaşmak olan Stampfl ve 2 arkadaşı, tırmanış sırasında meydana gelen çığın altında kaldı. Amerikalı dağcının bedeni, 5 Temmuz'da, 5 bin 200 metre yükseklikteki bölgede buzulların çekilmesiyle ortaya çıktı.

CESEDİ VE KIYAFETLERİ NEREDEYSE HİÇ BOZULMAMIŞTI!

Pasaport ve ehliyetinin yanında bulunduğu belirtilen dağcının kimliği hızla tespit edilerek doğrulandı. Dağcının cesedinin ve kıyafetlerinin buz ve dondurucu soğuk nedeniyle iyi korunmuş olduğu bildirildi.

1 KİŞİ HALA KAYIP

William Stampfl’ın cesedi rehberler eşliğinde dağdan aşağı indirildi. Stampfl'ın arkadaşlarından birinin cansız bedenine çığdan kısa süre sonra ulaşılmışken, 1 kişinin hala kayıp olduğu öğrenildi.

Her yıl yüzlerce dağcının yerel rehberlerle birlikte ziyaret ettiği Huascaran dağına ulaşmak yaklaşık bir hafta sürüyor.


PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

İzmir Gaziemirde Orman Yangını Çıktı, Rüzgar İle Hızla Yayılıp Yerleşim Yerlerine Sıçradı!

İzmirde Uçuşlar İptal Edildi! Yangından Kaynaklı Uçak Seferleri İleri Tarihe Ertelendi!