Adres

İrfan Boyuer Sok. No: 6/B, İzmir 35220 Türkiye

İletişim
YKSde Yapay Zeka İle Kopya Çekti!
YKSde Yapay Zeka İle Kopya Çekti!
YKSde Yapay Zeka İle Kopya Çekti!

Isparta’da YKS Sınavında İnanılmaz Kopya Düzeni

Isparta’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda akıl almaz bir kopya girişimi yaşandı. Sınav sırasında bir adayın hareketlerinden şüphelenen görevliler, adayın düğme kamera ve yapay zeka kullanarak kopya çektiğini ortaya çıkardı. Elektronik bir düzenekle sınav sorularını ChatGPT'ye çözdüren iki şüpheliden biri tutuklandı. Kurulan düzeneğin detayları ise şaşkınlık yarattı.


Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye genelinde sınav heyecanı yaşanırken, sınava son anda yetişenler ve dakikalarla sınavı kaçıranlar gündemdeydi. Ancak Isparta’da, sınav sırasında şeytanın bile aklına gelmeyecek bir kopya düzeni denendi. Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen YKS’nin TYT oturumunda elektronik düzenekle yakalanan M.E.E ve A.B isimli şahısları tespit etti. Adli işlemlerin ardından şüpheli M.E.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


ELEKTRONİK DÜZENEK AYAKKABINDA

Şüphelinin sınav öncesi ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeni buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği ve tuvalette düzeneği çıkararak üzerinde taşıdığı tespit edildi. Ayrıca, kulağına da kulaklık taktığı belirlendi.


DÜĞME KAMERA İLE KOPYA ÇEKİLMİŞ

"Isparta İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, TYT sınavı sırasında bir öğrencinin hareketlerinden şüphelenerek takibe aldı. Sınav sırasında öğrencinin şüpheli hareketleri üzerine yakın gözetim yaptılar. Yapılan incelemede, öğrencinin Isparta’da başka bir üniversitede 3. sınıfta okuduğu ve yeniden sınava girdiği anlaşıldı. Öğrencinin ismi M.E.E. Sınav sırasında düğme kamera ile sınav kağıdını okuttuğu, bu görüntüleri ayakkabısına yerleştirdiği internet sistemi üzerinden yapay zeka sistemine gönderdiği ve yapay zekanın doğru şıkkı kulağına ilettiği belirlendi."


EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Emniyet Müdürlüğü yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:


"6114 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçu


KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin 08.06.2024 tarihinde yaptığı çalışmada; 08.06.2024 tarihinde Türkiye genelinde yapılan TYT sınavında M.E.E isimli şahıs sınav salonunda düzenek yardımı ile kopya çektiği esnada yakalanmıştır. Düzenek incelendiğinde şahsın arayüz ve yazılım yardımı ile soruları ChatGPT isimli yapay zeka programına çözdürdüğü tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda şüpheli şahsa yardım eden A.B isimli şahıs da yakalanmıştır.


Şahısların yapılan ikamet ve üst aramalarında;

Ses ve Görüntü Aktarımı Yapan Kopya Düzeneği,

3 Adet Düğme Kamera ve Şahısların Dijital Materyallerine el konulmuştur.

M.E.E ve A.B isimli şüpheli şahıslar hakkında 6114 SKM suçundan işlem yapılmış, A.B serbest bırakılmış, M.E.E ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Impressum

Borsa İstanbulda Vergi Tarihi Belli Oldu!