Adres

İrfan Boyuer Sok. No: 6/B, İzmir 35220 Türkiye

İletişim
Borsa İstanbulda Vergi Tarihi Belli Oldu!
Borsa İstanbulda Vergi Tarihi Belli Oldu!
Borsa İstanbulda Vergi Tarihi Belli Oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi paketinde sona yaklaştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Borsaya vergi geliyor" açıklaması sonrasında BIST 100 endeksi dün büyük bir düşüş yaşadı. Bakan Şimşek'in açıklaması sonrasında verginin tarihi merakla bekleniyordu. Borsa kazanç vergisi sonbahara ertelendi. Paketle ilgili detaylar da belirginleşti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, yatırımcıların borsa işlemlerinden elde ettikleri kazançlara vergi getirileceğini belirtmesinin ardından borsa dün sert bir düşüş yaşadı. Borsa İstanbul 100 Endeksi, yüzde 2,51 oranında düşerek 10.380 puana geriledi. Yatırımcılar, ertelenen verginin tarihini merak ediyordu. Borsa kazançlarının vergilendirilmesi ve borsa işlem vergisi tekliften çıkarıldı, sonbaharda gündeme gelecek Torba Yasa'da yer alacak. Hisse senetlerinin elde tutma süresi artırılıyor.

HİSSE SENETLERİNİ ELDE TUTMA SÜRESİ 5 YILA ÇIKIYOR

Ekonomim'de yer alan habere göre, GYO ve GYF'lere kurumlar vergisi istisnasının devamı için yüzde 50 temettü dağıtma zorunluluğu getiriliyor. Hisse senetlerinde elde tutma süresi 2 yıldan 5 yıla çıkarılıyor ve ortaklık paylarının satışı da bu kapsama alınıyor.

İŞTİRAK HİSSESİ SATIŞ KAZANCI İSTİSNASI KALDIRILIYOR

İştirak hissesi satış kazancı istisnası ve KDV istisnası kaldırılıyor. Müktesep haklar korunacak ancak KDV istisna oranı yüzde 75'ten yüzde 25'e indirilecek. İştirak hissesi kısmi bölünme kapsamından da çıkarılacak. Birleşme, devir ve bölünme işlemlerinde devreden KDV ve iade hakkı, zamanaşımına bağlı olmaksızın vergi incelemesi sonucuna göre yeni şirket tarafından indirilebilecek.

PAYLAŞ:

Yorum Yap

* Hakaret içerikli yorumlar yayınlanmayacaktır.

Impressum

Kocaeli Alaettin Kurt Anadolu Lisesinde Uygunsuz Kıyafet Denilerek Öğrenciler Mezuniyete Alınmadı Sadece Kapalı Öğrenciler Alındı! Olayla İlgili İnceleme Başlatıldı!